18 Квітня 2024

Основним законом природи є збереження людства

День довкілля відзначається в Україні щорічно в третю суботу квітня, починаючи з 1998 року відповідно до Указу Президента України «Про День довкілля». В 2024 році припадає на 20 квітня.

Головна мета цієї події – підвищити рівень обізнаності українців щодо збереження екологічної безпеки. Щороку влада, громадські організації, екологи закликають українців та всіх небайдужих до природи, взяти участь у квітневому суботнику, висаджувати дерева, упорядковувати вулиці, парки та сквери, озеленювати території, прибирати сміття, проводити різноманітні конференції та лекції, підвищувати обізнаність населення в питаннях охорони природи. Екологічні проблеми є найактуальнішим питанням для всього світу, і Україна не є винятком. Українська природа є ще однією жертвою російської агресії. Війна вплинула кожний компонент довкілля – тваринний і рослинний світ, воду, повітря, ґрунт. Наслідки цього негативного впливу будуть довгостроковими та матимуть не лише локальний, а й глобальний характер.

Природа потребує нашої допомоги! Долучитися до цієї ініціативи легко, іноді достатньо навіть маленького кроку, який сильно вплине на стан довкілля. Протягом року важливо стежити за санітарними умовами. Чистота нашої землі залежить від нас. Зберігати красу природи та сприяти її відновленню – справа кожної людини.

В холі науково-технічної бібліотеки представлена виставка книжкових видань, присвячена даній темі. Запрошуємо усіх бажаючих!

Обрати мову