23 Лютого 2024

LEAN-виробництво харчової продукції

   В період нестачі ресурсів та намагань спільноти реалізувати модель сталого розвитку економіки актуальності набуває впровадження концепції «lean виробництва».

   Ощадливе виробництво (lean production, lean manufacturing) – концепція управління, суть якої полягає в оптимізації процесів виробництва за рахунок орієнтації на інтереси і потреби ринку, а також мотивації кожного працівника. Автором концепції вважають Тайічі Оно, який розробляв виробничу систему для корпорації Toyota в основу якої він закладав потреби й цінності споживача. Для компанії, бережливе виробництво — це говорити мовою клієнта, надавати йому те, чого він очікує, концентруватись на підвищенні якості, скороченні часу процесу і зниженні витрат. Оскільки ощадливе виробництво покращує показники виробничих систем, вважається, що воно спрямоване на підвищення продуктивності і гнучкості промислового виробництва. Поняття «ощадливе виробництво» насправді не має безпосереднього відношення до економії, мова йде скоріше про побудову стабільної компанії, що постійно розвивається, виявляє актуальні проблеми та забезпечує їх. Як правило, в результаті застосування ощадливого виробництва вдається досягти скорочення часових витрат при одночасному значному підвищенні якості.

   В рамках акредитації освітніх програм університету підготовлено віртуальну виставку, яка містить добірку навчальних та наукових видань з фонду науково-технічної бібліотеки НУХТ, що будуть в нагоді здобувачам під час навчання.

Переглянути…

   Разом із цим у читальному залі науково-технічної бібліотеки представлена виставка книжкових видань, присвячена даній темі. Запрошуємо усіх бажаючих!

Обрати мову