26 Лютого 2024

Бібліотечна спільнота України: співпраця та обмін досвідом між бібліотеками ЗВО!

  23 лютого до Науково-технічної бібліотеки Національного університету харчових технологій завітали представники Наукової бібліотеки ім. М. Максимовича Київського національного університету ім. Тараса Шевченка. Робоча зустріч була організована науково-методичним центром бібліотек закладів вищої освіти України.

   Сьогодні в умовах воєнного стану, змішаної та дистанційної форми навчання, особливого значення набуває питання віддаленого обслуговування та інформаційного забезпечення користувачів. Науково-технічна бібліотека університету завдяки розширенню послуг та сервісів, поділилася практичним досвідом та напрацюваннями, які були впроваджені у цей складний час задля підтримки освіти та науки. Перехід до нового формату діяльності, в тому числі шляхом надання інформаційних послуг віддалено, відіграє важливу роль у розв’язанні найрізноманітніших інформаційних завдань, пов’язаних з освітньо-науковою діяльністю та сучасними потребами користувачів.

   Під час зустрічі була проведена екскурсія бібліотекою, під час якої гості ознайомилися з читальними залами та вільною зоною для індивідуального навчання та відпочинку. Особливий інтерес у колег викликало те, які практичні досягнення та нововведення впроваджені науково-технічною бібліотекою для задоволення цифрових потреб користувачів. Було зосереджено увагу на власностворених бібліотечних ресурсах, таких як інформаційно-аналітична система «Публікаційна карта НУХТ», інституційний репозитарій, електронний каталог.

  Зустріч пройшла в надзвичайно теплій та дружній атмосфері. Ми сподіваємося, що цей обмін досвідом та знаннями стане корисним для обох колективів і сприятиме подальшій співпраці.

 

Обрати мову