09 Лютого 2024

Майбутнє за бобовими

   10 лютого, щороку у світі відзначають Всесвітній день зернобобових, який започатковано за рішенням Організації Об’єднаних Націй.

   Зернобобові відіграють важливу роль у харчуванні та здоров’ї населення. Ці рослини є відмінним джерелом білка, вітамінів, мінералів, антиоксидантів, що робить їх невід’ємною частиною раціону багатьох людей по всьому світу. Культивування зернобобових сприяє збереженню ґрунтів і запобігає ерозії, а їхні корені взаємодіють із бактеріями, що збагачують ґрунт азотом. Окрім цього, вони відкривають нові можливості для харчової промисловості й кулінарії. Дані культури стають основою для веганських і вегетаріанських альтернатив м’ясу та молочних продуктів, сприяючи розвитку інноваційних рішень у галузі харчового виробництва.

  Вирощування та споживання зернобобових є кроком у напрямку сталого розвитку та покращення якості нашого життя. Ця рослинна група відіграє ключову роль у забезпеченні продовольчої безпеки, екологічного розвитку нашої планети.

   У холі науково-технічної бібліотеки представлена виставка книжкових видань, присвячена даній темі. Запрошуємо усіх бажаючих!

Обрати мову